Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Válasz hozzászólás írása Eredetiségvizsgálat fórum 40191 számú bejegyzésére
részletek »

Válasz üzenet írás Eredetiségvizsgálat fórum 40191 számú bejegyzésére

Írd le véleményed, tapasztalataid a(z) Eredetiségvizsgálat fórumon. Kérdezz bátran másoktól! Kellemes fórumozást kívánunk!
Fórum

Új hozzászólás küldés

*
Neved
*
Üzeneted
15000 karaktert írhatsz még
Kép
(.jpg, .gif, .png formátum)
Küldés
Válasz üzenet küldése ez komoly hozzászólására
Mi is az Gépjármű Eredetiségvizsgálat 2011-ben Magyarországon?
Avagy hogyan adjunk el meghamisított azonosítókkal rendelkező autókat!
2010. január 1.-től az Eredetiség vizsgálatot ami az akkori BM. most kek kh kezében volt átvette az NKH !
A legnagyobb probléma nem is az, hogy kinek a zsebébe megy a pénz, hanem az, hogy 2010. április 1.-től az összes műszaki vizsgabiztost egyik napról a másikra felruházták az Eredetiség vizsgálatra való jogosultsággal.
Na itt a vicc az egészben! Magyarországon a műszaki vizsgabiztosok 80%-a még a saját munkakörét sem nagyon tudja ellátni nem, hogy egy anyagi felelősségű munkakört töltsenek be. De mivel megtehetik meg is teszik azt, mert ez plusz bevétel a vállalkozóknak. De sajna így a kitanított eredetiségvizsgáló szakemberek az utcára kerültek, mert ugye ha a vizsgabiztos ?el tudja látni? az eredetiségvizsgáló feladatát akkor a vállalkozó hülye lenne még egy alkalmazottat fizetni.
Na itt számos kis és legfőbbképp nagykapuk nyíltak meg a járműkereskedők, nepperek és trükközők előtt, Ugyan is a nepperek nagyon ráálltak mostanában a vizsgabiztosi eredetiségvizsgálatra!
Hogy miért jó ez nekik és miért nem jó annak akinek a nevére kerül a jármű?
A vizsgabiztosok semmilyen féle fajta kiképzést, tanfolyamot nem kaptak az eredetiségvizsgálat tevékenységéről csak egy alap 20 perces program használati útbaigazítást, így saját bevallásuk szerint is halvány fogalmuk sincs arról, hogy mit is csinálnak de, csinálják mert a munkáltatójuk megköveteli és ha nem csinálják lecserélik őket.
Sőt tovább megyek! A legtöbb helyen nem is a vizsgabiztos csinálja az eredetiség vizsgálatot, hanem az éppen frissen odakerült csinos munka felvevő aki végig tudja vinni a programot az újonnan megszerzett számítógép kezelői vizsgájával.
Nem kellett sok időnek eltelnie, hogy erről tudomást szerezzen az ország összes nepperje és autókereskedője, de ha nem akkor majd most szerez róla tudomást.
A műszaki vizsgabázisokon nem értenek az eredetiség vizsgálathoz csak kiállítanak egy megfelelő hatósági bizonyítványt, így a messziről ordító bűncselekményes autók is zokszó nélkül átmennek a ?vizsgán?, hiszen nem a jármű eredetét vizsgálják csak kattintanak róla pár képet és végig viszik a programot a használati utasítás szerint ami egy jó hatósági bizonyítványt eredményez, ráadásul senki nem ellenőrzi őket soha.
Ez persze ebben a szituációban nagyon jó az eladónak, mert ő jóhiszemű eladó volt és elvitte eredetiségvizsgálatra a járművet adás-vétel előtt, de a vevőnek nem annyira, ugyanis ha egy átrakott alvázszámú autót írattak a nevére akkor ő nagyon sokat bukott rajta amiről még nem is tud!
De erről már csak akkor szerez tudomást, ha a következő adás-vételnél egy erre szakosított eredetiségvizsgáló szakember vizsgálja a járművet, de ha már 1-2 éve a nevén van a jármű akkor már ő lesz a bűncselekmény gyanúsítottja mivel az előző ?eredetiségvizsgálaton? megfelelt.
Ez főként akkor ciki, ha a gépkocsin van hitel is, ugyanis a bank azonnal követeli a teljes hitelösszeget egy összegben, felteszem jogosan.
Tehát se pénz se posztó, egy műszaki vizsgabiztosi eredetiségvizsgálat miatt.
Itt Budapest és környékén naponta több tíz ilyen autó ?tisztul meg?és hoz nem kevés hasznot a kereskedőknek és ezzel egy időben még nagyobb kárt a vevőknek egy ilyen hozzá nem értő műszaki vizsgabiztosi eredetiségvizsgálat!
Jó tanács!
Ha autót veszel, ne engedd, hogy a kereskedő végeztesse el az eredetiségvizsgálatot a jól bevált ?szakemberével?, hanem keress fel egy erre szakosodott eredetiségvizsgáló állomást (nem műszaki vizsga bázist) és vizsgáltasd be te magad!
Üdv: éN
Tuti menü